©2019 Panenka Magazine

WAT IS PANENKA MAGAZINE?

 

Panenka is een voetbalmagazine voor liefhebbers van voetbalromantiek, fancultuur en stadionbeleving. Lezers van ons magazine trekken er graag (en liefst véél) op uit om in binnen- en buitenland te genieten van karakteristieke stadions, authentieke supporterscafés en voetbalclubs met een rijke historie en een roemrucht verleden. 

Het ondergaan van pure voetbalatmosfeer staat bij lezers van Panenka voorop. Met bier en Bratwurst op de staantribune, ver verwijderd van protserige Viplounges en sjieke businessclubs. Maar Panenka biedt meer. De reportages en verhalen over de kleurrijke voetbalkosmos moeten lezers ook inspireren tot trips naar onbekende oorden, ver weg maar ook dichtbij. 

Dat ene krakkemikkige stadionnetje in het hartje van de Ardennen, de tribune in West-Londen met een pub op elke hoek, derby’s in een zee van Bengaals vuur op de Balkan, profvoetbal op zondagmorgen om tien uur in Praag. Het bestaat echt, maar je moet het even weten. Ons magazine wijst jullie de weg met veel tips en goede raad. Uiteraard zijn de artikelen in ons magazine in stijl en beeldrijk geïllustreerd, want foto’s zeggen soms meer dan 1.000 woorden. 

Panenka gaat ook op zoek naar voetbalerfgoed en de sociaal-maatschappelijk betekenis van een voetbalclub. Wat moet de working class in de verpauperde wijk Anfield zonder hun Liverpool FC? Wat betekent 2x45 minuten voetbal voor de fans van 1. FC Union Berlin, de cultclub in de voormalige Oost-Duitse wijk Köpenick? Wat maakt KV Mechelen zo bijzonder? Maar Panenka neemt ook een kijkje in het overweldigende Museo van FC Porto en het veel bescheidener clubmuseum van FC Emmen. 

Panenka jaagt geen enkele voetbalreiziger op kosten. Met een low-budget vliegticket, een goedkoop toegangskaartje en een eenvoudig logement hoeft een onvergetelijk voetbalavontuur niet duur te zijn. Trek er op uit, maar raadpleeg éérst Panenka! 

PS – Leunstoelreizigers mogen zich ook verlekkeren aan Panenka. 

Lees hier de special over 5 jaar Panenka - Uit:PM #20 

(PDF opent in nieuw venster)

Waarom Panenka Magazine lezen...

Twijfel je of Panenka Magazine iets voor jou is, lees dan eerst een aantal artikelen die op deze website gepubliceerd staan. We hebben een ruime keus voor je samengesteld bestaande uit gepubliceerde artikelen en columns. Daarnaast tref je een aantal ingezonden lezersverhalen en verslagen van lezersreizen. 

Panenka 18

Uitverkocht