top of page

Ons

VERHAAL

Onze selectie

 

De harde kern van Panenka Magazine bestaat uit 23 spelers:een elftal plus twaalf reserves dus. Daarmee is de selectie groot genoeg om nu al bijna tien jaar ieder kwartaal een mooie uitgave te brengen.

 

Daarnaast doen we regelmatig een beroep op diverse getalenteerde gastspelers, die in geval van blessureleed of afschrijvingen een welkome aanvulling op ons team vormen. 

Hoofdredactie

Peter Mohlmann

peter@panenka-magazine.nl 

Eindredactie 

Agnes de Vos & Mark Devilee

Redacteuren

Tom Bodde, Mark Devilee, Teje ten Den, 

Frank Elbers, Jilke Hellinga, Vincent van Holt, Andre Krul, Gino van Looy, Roberto Pennino, Ronald Schut, Lars Smit, Gert Talens, David Stolk, Willem Vissers, Sander Wesdijk, Bert Westerink, Maarten van Wieringen. 

redactie@panenka-magazine.nl

Fotografie

Edwin Westland, Han Balk, Jilke Hellinga, Jeroen Zwaan, Benny Antoniw, Sander Wesdijk

Illustraties

TRIK, Bert Talens

Vormgeving

Bert Talens

Voetbal is zoveel meer dan 90 minuten binnen de lijnen!

 

Panenka kijkt anders naar de belangrijkste bijzaak van de wereld. Onze verhalen gaan over alles wat met voetbal te maken heeft, maar dan niet om transfer-bedragen, tactieken en wedstrijdanalyses.

 

Panenka draait om de liefde voor het spelletje, van amateur tot prof, van supporter tot verzamelaar en groundhopper. Wij gaan op zoek naar voetbalerfgoed en de sociaal-maatschappelijk betekenis van voetbal en nemen jou graag mee op onze avonturen.

 

Dit alles brengen we aan de hand van boeiende en sfeervolle dossiers, indrukwekkende verhalen en rake fotografie in een stijlvolle vormgeving.

10 jaar Panenka Magazine - Ons verhaal

 

Maart 2013 is voor liefhebbers van voetbalcultuur een zwarte maand, SC Veendam ging failliet. Rene Otterloo (Perschef) en Tom Bodde (Manager Publiekszaken) beide werkzaam bij SC Veendam hadden opeens veel ruimte in hun agenda en bovendien misten ze de werkzaamheden voor deze cult-club.

Al gauw besloten Rene en Tom hun kennis als journalist en auteur en hun gedeelde passie te bundelen. Bert Talens die al een aantal van Tom's groundhop-boeken had ontworpen sloot aan en gedrieën besloten ze een half jaar na de teloorgang van SC Veendam tot oprichting van Panenka Magazine.

Een reis naar Praag volgde om aan Antonin Panenka zelf toestemming te vragen voor gebruik van zijn naam. Tom Bodde: 'We namen een Groninger worst en een fles Hooghoudt jenever mee. En Panenka was vereerd dat er in zo'n groot voetballand een blad naar hem werd vernoemd'.

Na bijna een vol jaar aan onderzoek, voorbereidingen, zoeken van partners, schrijvers en fotografen zag in september 2014 het eerste nummer het levenslicht. Nog diezelfde maand werd het eerste exemplaar overhandigd aan Ron Jans, die dat jaar PeC Zwolle naar de bekerwinst had geleid tegen het grote Ajax.

We zitten nu in onze 11e jaargang en zijn inmiddels toe aan onze 34e magazine en hebben 16 boeken, 5 Japanse uitgaven en diverse gerelateerde zaken (van alfabet tot kwartet) uitgegeven.

EN, we zijn nog lang niet klaar, ook in 2024 staan er weer mooie uitgaven op het programma. Sowieso een viertal magazines, maar ook twee leesboeken en twee fotoboeken.

We danken jou hartelijk voor je steun de afgelopen jaren als trouwe lezer en abonnementhouder en hopen je ook het komende jaar weer veel leesplezier, tips en vermaak op het gebied van voetbalcultuur te brengen.

Tot Panenka!

www.panenka-magazine.com

VillaVDB.png
bottom of page