IEDERE MAAND EEN LETTER

ALFABET VOLGENS PANENKA

Abonnement Panenka Alfabet

  • De serie omvat in totaal 26 delen (A t/m Z) in pocketformaat (a6-48 pags).

  • Het idee achter deze boekjes is dat je maandelijks (in december zelfs 2) een uniek kadootje op de deurmat aantreft. Uniek voor wat betreft de gekozen inhoud, vormgeving en formaat.

  • We brengen deze serie in een gelimiteerde en genummerde uitgave van slechts 100 stuks.

  • Bestel je de gehele serie, dan krijg je deel M en Z (13&26) van ons kado.  Deel 1 (A) wordt geleverd in de laatste week van januari, deel 2 (B) in de laatste week van februari, deel 3 in maart etc.

 

  • Twee jaar lang dus maandelijks een uitgave in je bus.

De eerste drie thema's zijn bekend!

 

A = Albanië

In het Panenka Voetbalalfabet staat de A natuurlijk voor Albanië. Het armste land van Europa is in alles Panenka. De Oostblok-nostalgie druipt van de traditieclubs af, de open stadions staan midden in de stadscentra, en de supporters zorgen voor een fanatieke sfeer op de tribunes. We reisden tien dagen door Albanië en vielen van de ene verbazing in de andere.

 

B = Bier und Bratwurst

Eet- en drinkgewoontes zijn onlosmakelijk verbonden met de lokale fancultuur. Ieder land heeft zo zijn eigen culinaire stadionspecialiteiten. In Nederland kennen we natuurlijk het broodje bal. Een bezoek aan de Bundesliga is niet compleet zonder een Bratwurst of Currywurst. Een kleffe ‘pie’ hoort erbij, tijdens een gure herfstdag in League Two. Op de Balkan eten de fans zakken zonnebloempitten leeg. In Tsjechië heb je ‘sadlo’, een broodje gesmolten varkensbuikvet, en in Spanje staan de ‘madres’ al uren voor de aftrap te roeren in gigantische pannen paella. 

 

C = Culthelden

Paul Gasgoine, Henk Veerman, Gianluigi Buffon, Nathan Rutjes, Tom Beugelsdijk, Tonny Vilhena, Mario Balotelli, Antonín Panenka, Arjen Robben, Dick Advocaat… Het zijn zomaar wat namen die in de afgelopen jaren door onze illustrator TRIK zijn vormgegeven in de reguliere edities Panenka Magazine. Voor C zetten we onze culthelden op een rij, aangevuld met een complete nieuwe serie portretten.

NIEUWSBRIEF